Hvorfor være skeptisk?

Verden i dag er desværre skruet sammen på en sådan måde at langt de fleste menneskers største ønske er at få flere penge. Tyve, røvere og svindlere kan man forholde sig til men hvad med læger, folketingspolitikere og ”eksperter” som man forventer vil det bedste for os og for miljøet? Man er adskillige gange blevet slemt skuffet når man finder ud af at de mennesker man har sat sin lid til, fx i forhold til sin sundhed, i virkeligheden var drevet af en personlig økonomisk gevinst.

Så hvem kan man stole på i spørgsmål om helbred og miljø? I princippet bør man være skeptisk overfor de fleste udtalelser i denne retning og altid spørge sig selv, hvad motivationen kan være for at ytre sig. Der er set mange eksempler på ”interessekonflikter” i gennem tiden. Følg pengenes vej hvis du vil vide noget om menneskers motiver. Spørg fx: hvem financierer forskningen? Hvem gavner loven egentlig og hvorfor? Hvorfor offentliggøres denne undersøgelse netop på dette tidspunkt? Svarerne gør dig måske klogere på om du bør stole på det du har hørt eller læst.

Her på sund-skepsis samler vi information om forskellige emner om sundhed og miljø. Vi researcher og læser de videnskabelige artikler for dig og skriver sammendrag om de emner som vi synes er vigtige for vores sundhed og miljø. Vi skriver altid med referencer til de steder vi har fået vores viden fra, så du selv har mulighed for at læse mere.

Skriv endelig til os hvis du har ideer til flere emner vi kan undersøge og tage op her på sund-skepsis.

Tak fordi du læser med!